top of page

PAULÓ ZSUZSANNA

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója vagyok, klasszikus-zongora szakon.
Családom minden tagja játszott valamilyen hangszeren, így hát én sem maradtam ki a sorból; 8 éves koromban én is elkezdtem zenei tanulmányaimat szülővárosomban, Salgótarjánban. 14 éves koromban a budapesti Szent István Király Szakgimnáziumban folytattam utamat, majd a zenében rejlő ambícióm vezetett odáig, hogy sikeres felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre.
Zenei tanulmányaimat versenyeken, illetve kurzusokon való részvétellel tudtam kamatoztatni. Olyan művészekkel dolgozhattam együtt, mint Falvai Sándor, Rolla János, Várjon Dénes, Némethy Attila, Fülei Balázs. Jelenlegi zongoratanáraim - Würtz Klára és Borbély László - akik egyben példaképeim is, nagy hatással vannak rám és rengeteget adnak át a zongorajáték művészetéről.
A megyei zongoraversenyeken kiemelt nívódíjakat kaptam, melyeket három alkalommal is sikerült elnyernem. Az országos zongoraversenyeken való sikereim elismeréseként megkaptam a Salgótarján város „Elismerő Művésztehetség” címét. Sikeresen bejutottam a krakkói Chopin Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe (2017), valamint a Diákra Hangolva tehetségkutató versenyen kétszer is első helyezést nyertem el (2018, 2019). Szólószereplés mellett különböző kamaraformációkban is aktív résztvevő vagyok. 2022-ben kiváló minősítésű diplomát szereztem a Zeneakadémián klasszikus-zongora alapképzési szakon. Oktatói tevékenységemet 2020-ban kezdtem el, diákjaim között vannak 8 éves gyerekek és 30+ felnőttek egyaránt.
A Waldorf Zeneiskolában módom van megismerkedni a tanítással; a zene, a hangszer tiszteletére és szeretetére ösztökélni a gyerekeket. Fontos számomra, hogy a most felcseperedő generáció is értékelje a zene művészetét, a zongorázás csodáit, mert aki ezzel foglalkozik, az ráérezhet az önkifejezés, az alkotás, az átadás örömére.

Zongora

PAULÓ ZSUZSANNA
bottom of page