top of page

CSENDES HENRIETTA

Általános iskolásként furulyázott és zongorázott, majd 6. osztályos korában rátalált a cimbalomra. Középiskolát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumban végezte el 2016-ban, majd 2021-ben Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett cimbalom-tanár diplomát. 2021 szeptemberétől a Fasang Árpád Zenei AMI cimbalom tanára.

E mellett 2019 óta dolgozik a Hangkeltő Alapítványnál, amely működteti az ImPulzus Kreatív Zenei Műhelyt, ami több, mint egy zeneiskola, az amatőr zenészek találkozóhelye. A kóruséneklés 2005-től folyamatosan életét képezi, megfordult többek között a MediCantare Leánykar és a Budapesti Lantos Kórus soraiban is. Sokáig magánénekelt, de több éve a jazz énekléssel foglalkozik. Kiemelt érdeklődési területe az alternatív zenei pedagógiai módszertanok integrálása az oktatásban és az atipikus fejlődésű gyermekek zenei fejlesztése. Folyamatos továbbképzéseken sajátítja el a zenei alternatív módszertanok eszközeit, legutóbb a Kokas-pedagógia alapjait. 2022 óta Atipikus fejlődés szakember.
A zenei életben kortárs zeneszerzők műveinek megszólaltatására fordítja a legtöbb időt, Kovács Mihállyal (cimbalom) állandó kamara partnerével.
2021 szeptemberétől az OWI Zeneiskola szolfézs tanára.

Szolfézs

CSENDES HENRIETTA
bottom of page