A ZENEISKOLA TANÁRAI

 

BARTAL ZSÓFIA

Fuvola

Zenei tanulmányaimat 2001-ben kezdtem a Solti György Zeneiskolában. Később a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumba jártam klasszikus fuvola szakra, majd innen nyertem felvételt a linzi Anton Bruckner Privatuniversität fuvola szakára, ahol 2018-ban diplomáztam. Az egyetem alatt aktívan kamarazenéltem, a kisebb formációktól egészen a szimfónikus zenekarokig. 2019 óta tanítok az Óbudai Waldorf Iskolában, mellette színházakban és szimfónikus zenekarban játszom, valamint foglalkozom improvizációval és jazz-fuvolázással. 

RICHTER DOROTTYA

Cselló

Richter Dorottya cselló tanulmányait 6 évesen kezdte lakóhelyén, Pilisborosjenőn, Vas Katalinnál.

2005-ben felvették a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol Rönkös Ildikó és Pertorini Rezső növendéke lett. Konzervatóriumi évei alatt nagyhatású tanárai voltak Dinyés Soma és Szabó Zsolt, akik által megismerkedett a régi zenével, valamint a viola da gambával. A Konzervatórium után 2012-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem cselló tanszakára, ahol 2015-ben szerzett diplomát Kertész Ottó növendékeként. Diploma után kezdett rendszeresen viola da gambázni Szászvárosi Sándor irányításával. Több hazai és külföldi kurzuson vett részt, többek között Farra d'Isonzoban, Poprádban, Dubaiban, Budapesten, Győrben, Pécelen, valamint a Fertődi Régizenei Napokon. 2015-ben játszhatott Jordi Savallnak egy budapesti viola da gamba mesterkurzuson. Több ízben koncertezett már az Orfeo zenekarral Budapesten, illetve Tarnówban. Együttdolgozott Vashegyi György, Philippe Herreweghe és Rolf Beck karmesterekkel. Jelenlegi együttese az Ariadné Consort, akikkel 2013-ban alakultak. Az együttes tagjai: három viola da gamba (Lachegyi Anna és Szabó Zsolt és Richter Dorottya) valamint Kalafszky Adriána szoprán énekesnő.

HAJNÓCZY CSABA

A zeneiskola vezetője

Hajnóczy Csaba a Liszt Ferenc Zeneakadémia Zenetudományi tanszakán végzett, valamint klasszikus gitárt és zeneszerzést tanult. Alapítója volt a Kontroll Csoportnak és a Kampec Doloresnek, emellett számos más formációban játszott és játszik. Az Óbudai Waldorf Iskola Zeneiskolájának alapítója és vezető tanára, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója. Honlap: http://www.csabahajnoczy.com

HAJNÓCZY JANKA

Szolfézs, ének

Hajnóczy Janka az Óbudai Waldorf Iskola gimnáziumában érettségizett. Alapfokú zongora- és énektanulmányait követően a Premier Művészeti Iskola OKJ képzésén szerzett énekesi és elméleti alapdiplomát. 2017 óta tanít szolfézst és magánéneket a zeneiskolában. A nyári táboroknak is aktív résztvevője. Dalszerzéssel, színpadi produkciók előkészítésével és létrehozásával foglalkozik. 

MARTON LUCA

Klarinét

Tanulmányok

1997 - 2003 Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, Tanár Nádas Csaba

2003 -2004 Tóth Aladár Zeneiskola AMI, Tanár Kohán István

2004 -2009  Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, Tanár Horn András és Gyulai Endre

2009 OKJ vizsga Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban,

Felkészítő tanár Gyulai Endre...

BELLÁK MIKLÓS

Gitár

Gyerekkorom óta gitározom, zenei tanulmányaimat a Kőbányai Zenei Stúdióban, a Postás Zeneiskolában és a Vienna Konzervatóriumban végeztem. 10 éve oktatok klasszikus gitárt zeneiskolában, de közel áll hozzám a könnyűzenei műfajok oktatása is. Jelenleg a New Orleans-i blues zenét képviselő Jambalaya zenekarban tevékenykedem gitárosként. 

KARÁCSONY ESZTER

Zongora

2015 őszétől tanítok zongorát az Óbudai Waldorf  Zeneiskolájában. Zongoratanulmányaimat 8 évesen kezdtem Székesfehérváron, a Hermann László Zeneiskolában. Az előkészítő év után B tagozatra kerültem, így emelt óraszámban vehettem részt a zongoraórákon. Számos versenyen szólóban, négykezesben és kamarában is részt vettem az évek során, többször dobogós helyezéssel. Érettségi után az ELTE ének-zene szakán folytattam zenei tanulmányaimat, ahol több tantárgy keretében fejleszthettem zongoratudásom. 2017 februárjában lediplomáztam az ELTE tanári mesterszakán ének-zene és család- és gyermekvédő szakokon. 2017 szeptemberétől az I. kerületi Lisznyai utcai Általános Iskolában ének-zene tanárként dolgozom.

KOVÁCS RENÁTA

Harmonika

Kovács Renáta vagyok, 22 éves. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harmadéves, Hamonikatanár szakos hallgatója. Zenei pályafutásomat 2005-ben kezdtem, a dunaújvárosi Sándor Frigyes AMI zeneiskolában, ahol Juhos Melinda tanárnő növendéke voltam. A tanárnővel sok versenyen vettünk részt bel- és külföldön, szóló illetve kamara kategóriában egyaránt. 2012-ben felvételt nyertem a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Ernyei László tanár úr tanítványa voltam. Majd egy különbözeti vizsgát követően 2014-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója és Szatzker Zsanett tanítványa lettem. 2016-tól kezdve Demeniv Mihály növendéke vagyok. 2017-ben, az érettségimet követő évben, egy klasszikus zenei OKJ bizonyítványt szereztem, majd ősszel felvételt nyertem a Zeneakadémiára. 

3 éve tanítok harmonikát, valamint a 2019-es évtől kezdve szolfézst is, itt, a Waldorfban.  

KÖRMENDI JOHANNA

Hegedű

2018-ban szereztem meg a hegedűművész diplomám. Rendszeresen kisegítek az Opera Zenekarában, valamint több Budapesti és vidéki zenekarban is. 2017 szeptemberében megalapítottuk a CrossStrings vonósnégyes. Rengeteg matiné koncerten játszom, ahol a gyerekekhez hozzuk közelebb a zenét, ezek az alkalmak nekem is mindig nagy élmények.

Valamint bölcsődébe is eljárok zenés foglalkozást tartani. 2017 októberétől jött az a lehetőség, hogy taníthassak, amit örömmel vállaltam, hiszen mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni.

PAP SAROLTA

Zongora, szolfézs

Zenei tanulmányaimat a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban kezdtem 7 évesen zongora főszakon. Később a zongora mellett kiemelt szinten tanultam szolfézs-zeneelméletet a Szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolában. Diplomámat az ELTE-n szereztem 2018-ban ének-zene - matematika tanári szakon. Az Óbudai Waldorf Iskolában 2014 óta tanítok szolfézst és zongorát. 2017. áprilisa óta az V. Kerületi Szemere Bertalan Általános Iskolában tanítok éneket és matematikát.

SZLAMA ANNAMÁRIA

Gitár

Szlama Annamária 1990-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait 9 éves korában kezdte az óbudai Aelia Sabina zeneiskolában Káplár Jánosné Kleman Magdolnánál. Ezt követően, 2005-től a Bartók Konzi növendéke volt Szilvágyi Sándor vezetésével. 2007-ben második díjat nyert a váci V. Országos Andres Segovia Gitárversenyen. A Konzervatórium elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, Csáki András növendékeként. 2011-ben első díjat kapott a XII. Szegedi Nemzetközi gitárfesztivál Országos Egyetemi Gitárversenyén. 

UDVARDI MÁRTON

Trombita

Udvardi Márton vagyok, trombitás, zeneszerző, 2016 nyarán végeztem a Zeneakadémia jazz-trombita szakán. Pályám során sokféle könnyűzenei/jazz formációban szerepeltem, ezek mellett vezetem Ég alatti 5 nevű zenekaromat, mellyel saját kompozícióinkat játsszuk. Az Óbudai Waldorf Zeneiskola előtt -ahol a 17-18-as tanévben indult először trombita tanszak-, a Budai Magánzeneiskola tanára voltam. Korábbi tanulmányaim révén (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola) már korábban elkezdtem gyermekek oktatásával, készségeik fejlesztésével, művészetterápiás módszerekkel foglalkozni; 2015 óta számos általános iskolában és gimnáziumban buddhizmust tanítok hit- és erkölcstanóra keretében.

VAJDOVICH ÁRPÁD GÉZA

 ..

VARGA SIMON KRISTÓF

Klasszikus gitár

2017-ben végeztem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában klasszikus gitár szakon Szilvágyi Sándor növendékeként, 2020 januárjában pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem diplomát klasszikus zenekultúra-művészettörténet szakon. 

Gitárt tanítani a Konzervatórium befejezése után kezdtem el, nagy örömet szerez, hogy a gitározás és a zene iránti rajongásomat megoszthatom a tanítványaimmal. 

2014-2019 között számos alkalommal vettem részt Both Miklóssal ukrajnai és erdélyi népzenegyűjtő expedíciókon. 

A klasszikus zene mellett számos könnyűzenei formációban játszottam és játszom jelenleg is, dalszerzéssel, hangszereléssel, 2016 óta énekléssel, és második hangszerként 2014 óta zongorával is foglalkozom. 

VÁRVÖLGYI SZABOLCS

Gitár

1989-ben születtem. 2016-ban szereztem mesterdiplomát a Zeneakadémia jazz tanszakán. 2008 óta tanítok. 2005 óta rendszeresen fellépek különböző együttesekkel főleg budapesti klubokban és vidéki nagyvárosokban. A jazz mellett könnyűzenével és zeneszerzéssel is foglalkozom. 2013 óta vezetem triómat, mellyel saját szerzeményeimet játsszuk. 2014 óta tanítok az Óbudai Waldorf Iskolában.

SZIKORA BALÁZS

Dob

Zenei tanulmányait Budakalászon a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola ütő tanszakán kezdte 7 évesen, Gacsályi Róbert és Herczegh László tanár uraknál. Később, ebben az intézményben sikeres művészeti alapvizsgát tett. Gimnazista évei alatt határozta el, hogy zenei vonalon szeretne továbbtanulni, ez idő alatt Szanyi János dobiskolájában tanult. Érettségi után felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Konzervatórium Jazz-dob tanszakára. Itt Geröly Tamás Sándor tanítványaként tanult. 2015-ben sikeres záróvizsgát tett Jazz-zenész, Jazz-dob szakon. 2015 óta tanít ütőt az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskolában, illetve az Óbudai Waldorf Iskola Zeneiskolában. 
Zenekari produkciókkal számos nemzetközi és hazai versenyen vett részt és ért el szép eredményeket. Jelenlegi zenekarok: Várallyay Petra Trio, Blueklyn. Koncertjei során alkalma volt olyan neves hazai előadókkal is játszani, mint Horgas Eszter, Gyenes Béla, Cseke Gábor, Rák Béla és Milosevits Mirkó. 
A zeneoktatásban fontosnak tartja megszerettetni a diákokkal a zenét, megismerkedni a közös zenélés örömével és megtalálni a lehetőségeket az önkifejezésre a zenén és egyéb művészeteken keresztül.  

NYÚJTÓ ZSANETT

Klarinét

Debrecenben született 1996-ban, zenei tanulmányait a balmazújvárosi alapfokú művészeti iskolában kezdte furulya szakon 8 évesen, majd egy évvel később klarinéton folytatta. 2010-ben egy helyi tanulmányi verseny győzelme erősítette meg abban, hogy a zene komolyabb művelésével szívesen foglalkozna.
2011-ben kezdte középiskolai tanulmányaimat a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol Gyulai Endre tanár úr osztályában mélyítette el klarinétról vélt ismereteit. Középiskolai évei alatt többször részt vett a győri székhelyű Richter János Országos Klarinétversenyen, ahol 2015-ben döntőbe jutott.
Általános- és középiskolai tanulmányai során nagyon fontossá vált számára a kamara, illetve zenekari zenélés. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Szimfonikus- és Fúvószenekarának tagjaként többször is állhatott nemzetközi és országos versenyek dobogójának tetején.
2016-ban felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol Szatmári Zsolt és Pálfi Csaba vezette BA képzése alatt. 2017-ben Debrecenben az Országos Főiskolai Klarinétverseny különdíjasa lett.
2019-ben kezdte MA képzését a Zeneakadémián Szatmári Zsolt és Pálfi Csaba osztályában.
Meghatározó élményei egyetemi tanulmányai során, hogy aktívan részt vehetett Nicholas Fargeix, Milan Reircha és Eddie Daniels mesterkurzusain.

BOLLA-BICZÓ FRUZSINA

Fuvola

1992-ben születtem. Zenei tanulmányaimat 10 évesen kezdtem a 12. kerületi Solti György Zeneiskolában, ahol 2 évig furulyáztam, majd a harmadik évtől fuvolás lettem. 2012-ben érettségiztem a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol tanáraim Alföldy- Boruss Eszter, Balog Evelin és ifj. Kovács Imre voltak.  A fuvolaművész mester diplomámat 2019-ben szereztem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, tanárom Dr. Drahos Béla volt.  2017-ben született meg első gyermekem, és ekkor kezdett el komolyabban érdeklődni a Waldorf-pedagógia iránt, így nagyon boldog vagyok, hogy itt taníthatok, ebben az intézményben.  

Please reload