Welcome

NYÁRI ZENETÁBOROK 2020

I. TÁBOR

Július 8 - 14.

 

Ezt a tábort 13-15 éves, hosszabb-rövidebb ideje valamilyen hangszeren játszó vagy éneklő gyerekeknek ajánljuk. A tábor angol és magyar nyelvű, számos külföldi diákot is várunk.

A tábor 4 csoporttal működik. Ez napi 4 foglalkozást jelent, így minden zenekar minden nap minden műhelyben részt vesz.  Az egyes foglalkozások hossza 75 perc, a napi 5 óra szervezett zenélés mellett sok egyéb dologra is jut idő. A csoportok összeállításánál figyelembe vesszük a hangszereket, az életkort, a tapasztalatot, a nemzetiséget és a nemet.  ​

 

Műhelyek, tanárok
Standard (rock, jazz, folk) műhelyHajnóczy Janka 

Ezt a repertoárt a könnyűzene igényes alkotásaiból válogatjuk.

 

Klasszikus műhelyForgó Benjámin 

Klasszikus darabok, adaptációk az adott hangszeregyüttesekre a zenetörténet különböző korszakaiból.

 

Do It YourselfBernáth Tamás Atom 

A műhely azzal foglalkozik, hogy a résztvevők saját ötleteiből - egy dallammotívumból, gitár-riffből, akkordsorból, egy dalszövegből, de akár kész dalból, hogyan születik meg, teljesedik ki kész alkotás a többiek közreműködésével.

 

Soundpainting improvizációDarázs Ádám 

A soundpainting egy vezénylő jeleket használó improvizációs nyelv. A gyerekek nem     csupán követni tanulják meg egy hét alatt az alapjeleket, de maguk is vezényelnek.  

Koncert. A közös alkotással töltött hetet a koncert koronázza meg, ahol a kialakult repertoár java hangzik el, közönség előtt.

A tábor ára ellátással: 55.000 Ft. Vegetáriánus, vegán, laktózmentes, gluténmentes étkezés lehetséges.

JELENTKEZÉS >>

 

II. TÁBOR

Július 16-25.

Tű Fokán Nyári Zenei Szabadiskola 

A Tű Fokán Zenetábor 2010 óta működik, évről évre egyre többen, régiek és újak jönnek hozzánk. Időközben felnőtt egy hűséges generáció, akiknek másféle zenei tábor való, mint a kisebbeknek. 2020-ban, nekik ajánlva, elindítjuk a Zenei szabadiskolát, amiről már a korábbiakban elkezdtük az egyeztetést a fiatalokkal, a szülőkkel és a tanárokkal.

 

PROGRAM

 

Délelőtti kurzusok (10-13h)
Bodrogi Éva - Goodtobegood  

A foglalkozások célja az önismeret, az önbizalom építése annak érdekében, hogy színpadi előadóként a maximumot tudjuk nyújtani a zeneiskolai vizsgákon vagy akár  nyilvános koncerteken.

Beszélgetésekkel, közös játékokkal, zenei  szituációs gyakorlatokkal építjük  az éneklés/ hangszerjáték mechanizmusát, a színpadi jelenlétet,  fedjük fel a közös zenélés titkait. 


Darázs Ádám - Music Recycling 
A kurzus célja a zenei látótér tágítása mellett a kreatív feldolgozás módszereinek kutatása. Zenehallgatás és rövid műelemzés után, az inspiráló ötleteket improvizációval vagy új kompozíció létrehozásával dolgozzuk fel.


Hajnóczy Csaba  - Hangtáj kompozíció

A kurzus két fő vonal köré rendeződik. Az egyik az elektronikus zene- és hangszerkesztés, a másik a hangtáj megfigyelése és hangfelvételek készítése. A tábor ideje alatt ki-ki kipróbálhatja, hogy milyen ötletek merülnek fel, és ezeket hogyan lehet megvalósítani.

Saját laptop használata előny. Azoknak, akik nem tudnak hozni, biztosítunk számítógépeket. Felvételeket lehet saját telefonnal készíteni, emellett jelen lesz néhány Zoom H4 felvevő, valamint hidrofon (vízalatti mikrofon).


Bernáth Atom Tamás  – Felderítő zenekör

( Alkotóközösségalkotó műhely)
Ösvénytaposó összimprók folyamatában bontakoztathatunk,
Saját nyomunkba léphetünk,egymás nyomdokain járhatunk.
Ihletmentén jőve, hirtelenszűntelen.
Testhallásfejlesztő rituálémodellszimulációs gyakorlatok.
"Alkotó jelenlét a zűrzavarban."
Heterarchia a hányattatásban – látogatás Sudo Dojojában.
Zen, no, Yes. Önzetlen zene

Pázmándi Gergely - A zene, mint elsődleges nyelv  

Ezen a kurzuson érthető és élvezhető zeneelméleti tudással ismerkedünk meg, melyet azonnal fel is használunk a gyakorlatban improvizáció és dalszerzés formájában.

 

A délelőtti kurzusokon a részvétel kötelező, de mindenki maga dönti el, melyiken vesz részt. Ezek a foglalkozások nem produkció-orientáltak, nem a koncertszereplés a céljuk (bár nincs kizárva a színpadi előadás.) Lehet váltogatni a részvételt, többet is ki lehet próbálni.

 

Délutáni sáv (15-18h)
Az ebédet követő szünet után, 15 és 18 óra között minden ifjú zenész önállóan szerveződő
csoportokban vesz részt, saját ötletek és megbeszélések alapján. A csoportok célja saját kiválasztású sztenderdek, darabok, saját kompozíciók, improvizációk megvalósítása. A tábor tanárai segítik a célok elérését. Az elkészült darabok, számok fogják alkotni a zárókoncert gerincét.

 

Előkészítő találkozó

Júniusban találkozót szervezünk a részletek előzetes megbeszélésére, egyeztetésére.

 

Részvételi feltételek

Feltétel a betöltött 15. év; az aktív zenélés valamilyen hangszeren vagy énekkel; új jelentkezőknél bemutatkozó levél csatolt zenei felvétellel (hajnoczy.zene@gmail.com).

A Zenei szabadiskolában való részvétel ára 10 napra, ellátással és szállással 80.000 Ft.

 

JELENTKEZÉS 

Új jelentkezőknek >>

Visszatérő táborozóknak >>

 

III. TÁBOR

Július 27-augusztus 2.

 

ELMARAD!!!

Ezt a tábort 10 -13 éves, kezdő vagy haladó gyerekeknek ajánljuk.

A tábor 4 csoporttal működik. Ez napi 4 foglalkozást jelent, így minden zenekar minden nap minden műhelyben részt vesz.  Az egyes foglalkozások hossza 60 - 75 perc, a napi 4-5 óra szervezett zenélés mellett sok egyéb dologra is jut idő.  ​A kisebbek műhelyei nem feltétlenül specializáltak, a vezetőtanárok adott esetben a csoport karakterének megfelelő, játékos tematikákat vetnek fel.

Műhelyek, tanárok
Standard (rock, jazz, folk) műhely - Hajnóczy Janka 

Ezt a repertoárt a könnyűzene igényes alkotásaiból válogatjuk.

Klasszikus műhely - Szlama Annamária 

Klasszikus darabok, adaptációk az adott hangszeregyüttesekre a zenetörténet különböző korszakaiból.

Do It Yourself - Bernáth Tamás Atom

A műhely azzal foglalkozik, hogy a résztvevők saját ötleteiből - egy dallammotívumból, gitár-riffből, akkordsorból, egy dalszövegből, de akár kész dalból, hogyan születik meg, teljesedik ki kész alkotás a többiek közreműködésével.

 

Soundpainting improvizáció - Hajnóczy Csaba 

A soundpainting egy vezénylő jeleket használó improvizációs nyelv. A gyerekek nem csupán követni tanulják meg egy hét alatt az alapjeleket, de maguk is vezényelnek.

 

Koncert

A közös alkotással töltött hetet a koncert koronázza meg, ahol a kialakult repertoár java hangzik el, közönség előtt.

 

A tábor ára ellátással: 55.000 Ft

Vegetáriánus, vegán, laktózmentes, gluténmentes étkezés lehetséges.

HELYSZÍN
Pilisszentlászló, Kékvölgy Waldorf iskola  >>
 
Az iskola központjának címe 2009 Pilisszentlászló, Szabadság tér 3. Mi azonban az új, Tölgyfa utcai alsó tagozatos épületben leszünk a falu szélén, szinte bent az erdőben.
Szállásunk a tantermekben van, matracot és hálózsákot kérünk hozni.

 

© 2018, Tű Fokán Alapítvány

KAPCSOLAT

hajnoczy.zene(kukac)gmail.com

Hajnóczy Csaba / +36 20 5889892

  • YouTube Social  Icon